ایمنی خیمه های عزاداری - سازمان آتشنشاني و خدمات ایمنی
توصیه های ایمنی از حریق جهت خیمه های عزاداری ائمه اطهار (ع)
برای محل تجمع عزاداران حتماً باید معبر خروج اضطراری علاوه بر ورودی اصلی پیش بینی شده و دربها به بیرون باز شود .
برای افراد سالخورده و اطفال و بانوان حتماً باید مکانی در نزدیکترین نقطه به خروج بی خطر پیش بینی شود .
در مواقعی که نیاز است هنگام عزاداری روشنایی ها قطع شود حتماً باید سردر معابر خروج از تکایا و راههای منتهی به خارج روشن باشد بنحوی که معابر خروج کاملاً روئیت شود .
رعایت فاصله مناسب سیم ـ اتصالات روشناییها ـ ادوات و تجهیزات الکتریکی از مواد و مصالح قابل اشتعال ( پرده ـ پرچم ـ فرش ـ تابلو و ... ) الزامی است . (حداقل یک متر)
هریک از دستگاه ها و ادوات برقی علاوه بر داشتن فیوز مستقل باید دارای یک پریز مختص به خود نیز باشد و از اخذ انشعابات متعدد از یک پریز نیز خودداری شود .
فیوز برق باید استاندارد بوده و استفاده از فیوزهای تقویت شده و غیر استاندارد موجب آتش سوزی خواهد شد .
استفاده از لامپ های برق با ولتاژ بالا و بدون حباب و حفاظ مانند لامپهای مدادی و ... در داخل خیمه ها ممنوع بوده و همچنین در اتصالات از ترمینال استفاده شود .
جهت گرم نمودن فضای داخل چادرهای تکایا ، از بخاریهای دمنده با استقرار در خارج از چادر که هوای گرم را به داخل میدمند استفاده شود .
قبل از استفاده از وسایل گرمازا از استاندارد و سالم بودن آن اطمینان حاصل شود .
از بخاریهای کارگاهی ، بدون دودکش ، هیزم سوز ، شعله عریان و بدون حفاظ و امثالهم در داخل خیمه ها و اماکن استفاده نشود .
در صورت استفاده از بخاریهای نفتی بایستی قبل از پرکردن منبع سوخت آن اقدام به خاموش کردن دستگاه نمود .
11- عبور دادن دودکش بخاریها از سقف که از برزنت یا مصالح قابل اشتعال می باشد ، موجب بروز آتش سوزی خواهد شد .
12- در اخذ انشعاب از لوله کشی گاز حتماً از شیلنگ های فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود (حداکثر طول شیلنگ 5/1 متر می باشد) .
13- قسمت طبخ ـ نذورات در مکان مناسب و دور از محیط خیمه ها انتخاب گردد .
14- در قسمت طبخ حتماً باید معابر خروج سریع خدمه تدارک دیده شود .
15- برای طبخ غذا با وسایل گاز سوز بخصوص گاز مایع حتماً باید از رگلاتورهای فشار قوی و یا متناسب با شعله پخش کن اجاق ها بهره گیری شود .
16- قسمت پخت و پز نباید در مسیر عبور ومرور افراد و محل پارک اتومبیلها باشد .
17- در کلیه قسمت ها به ویژه محل طبخ غذا حتماً باید به اندازه کافی کپسولهای آتش نشانی سیار موجود باشد و کارکنان با طریقه استفاده از آنها آشنا باشند .
18- در صورتی که از هیزم برای پخت و پز استفاده می شود حتماً باید آب کافی و حداقل یک شیلنگ برای اطفاء آتش سوزیهای احتمالی پیش بینی شود .
19- از ورود کودکان و سالخوردگان به قسمت طبخ غذا جلوگیری شود .
20- از نگهداری مواد نفتی و مایعات قابل اشتعال در داخل سالن و محل طبخ غذا خودداری شود .
21- در صورت نیاز به نگهداری مواد نفتی و سیلندرهای گاز مکان مناسب خارج از فضای عمومی در نظر گرفته شود .
22- قبل ازبرگزاری مراسم ، شبکه برق ، لوازم الکتریکی و وسایل گرمازا مورد بازرسی متخصصین صلاحیتدار قرارگیرد .
23- از دودکردن اسپند و عود و امثالهم با استفاده از ذغال و منقل هیات و تکایا بپرهیزید .
24- از استعمال دخانیات در داخل تکایا جلوگیری شود .
25- حریم چادرهای تکایا بایدبرای جلوگیری ازتردد افراد غیر مسئول ویا احتمال انتقال آتش سوزی از بیرون کنترل گردد .
کلیه خاموش کننده ها برای اطفاء آتش سوزیهای کوچک و درمراحل ابتدای آتش سوزی می باشد اگر حریق وسیع بود با شماره تلفن 125 فوراً به ستاد فرماندهی آتش نشانی اطلاع دهید .
26- به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی نگهبان شب در نظر گرفته وکلیه مسئولین و کارگزاران نیز تعلیمات و آموزشهای ایمنی لازم را با هماهنگی اداره آموزش سازمان داشته باشند .
27- در صورت لزوم و هماهنگی های مربوطه با سازمان آتش نشانی نسبت به استقرار یک دستگاه خودرو آتش نشانی نیز اقدام شود