رویکردی نوین در مرکز خلاقیت و نوآوری شهرداری یزد/ مرکز خلاقیت و نوآوری در مسیر تجاری‌سازی محصولات فناورانه

مدیر مرکز خلاقیت و نوآوری شهرداری یزد از تجاری سازی محصولات و خدمات این مرکز به عنوان هدف نهایی فعالیت ها نام برد و گفت: تاکنون چندین محصول تولیدی این مرکز، به مرحله تجاری سازی رسیده است.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری یزد ــ حسین ابوطالبی با بیان این که مرکز خلاقیت  نوآوری شهرداری یزد از سال 1396 فعالیت خود را آغاز کرد و هم اکنون زیر نظر معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری فعالیت می کند، گفت: از سال 1400، یک تغییر رویکردی و بنیادین در فعالیت های مرکز خلاقیت و نوآوری به وجود آمد و این مرکز به سمت رفع نیازها و مشکلات شهرداری از طریق شرکت های دانش بنیان و فن آور قدم برداشت.

ابوطالبی با اشاره به پیاده کردن چرخه چهار محله‌ای نوآوری دراین مرکز افزود: در گام اول، با برگزاری رویدادها و جلسات متعدد با  مدیران و کارشناسان مختلف سازمان های وابسته به شهرداری و متخصصان بخش خصوصی و شرکت های نوآور، مشکلات و نیازهای سازمان‌های شهرداری یزد را احصا کردیم ، گام دوم، پیدا کردن راه‌کارهای مناسب برای حل آن مشکلات از طریق از طریق شبکه سازی و ارتباط با شرکت های دانش بنیان و مجموعه های علمی بود و گام سوم، شتاب‌دهی و اجرای عملی راه‌حل های به دست آمده بود که خوشبختانه این سه مرحله با موفقیت پشت سر گذاشته شد.

مدیر مرکز خلاقیت و نوآوری شهرداری یزد، تجاری سازی خدمات و محصولات را گام چهارم و نهایی چرخه نوآوری برشمرد و گفت:  تاکنون برخی از تولیدات این مرکز که مورد نیاز و مصرف شهرداری یزد در حجم و مقدار زیاد بوده اند، نظیر ترکیب جدید رنگ سنگ جداول، روش نوین آبیاری زیرسطحی، مواد جلوگیری کننده از چسبندگی قیر به ماشین آلات عمرانی، مواد جلوگیری کننده از آفتاب سوختگی درختان و دستگاه های بارکد‌خوان اتوبوس و شهر بازی، وارد مرحله چهارم یعنی تجاری سازی و تولید انبوه شده اند و هم اکنون توسط واحدهای مختلف شهرداری در حال استفاده می باشد.

وی در خصوص محصولات دیگری که میزان استفاده آن در شهرداری یزد محدود می باشد، تصریح کرد: این مرکز برای دستیابی به بازارهای جدید، با کمک شرکت های فناور تولید کننده محصولات یا خدمات، در حال مذاکره و رایزنی با دیگر شهرداری ها و یا سازمان ها است تا بتواند در خصوص این محصولات نیز، چرخه چهار مرحله ای نوآوری را تکمیل کند.

این مقام مسئول در شهرداری یزد با بیان این که تاکنون بیش از 20 عنوان از نیازهای شهرداری تا مرحله سوم چرخه خلاقیت را طی کرده اند و حداقل یک بار آن محصول یا خدمت، مورد استفاده قرار گرفته است، افزود: از مهمترین تولیدات مرکز خلاقیت و نوآوری شهرداری می‌توان به روش نوین آبیاری زیرسطحی، دستگاه برقراری ارتباط در حوادث چاه های عمیق، ترکیب جدید رنگ سنگ جدول، ساخت سایه بان با سازه سبک، سامانه هوشمند روشنایی و آذین بندی پارک ها و میادین، دو دستگاه کمپوستر خانگی و کمپوستر نیمه صنعتی، گیره ست هیدرولیک و نازل پرده آب برای سازمان آتش نشانی، موادی برای جلوگیری از چسبندگی قیر به بدنه ماشین آلات سازمان عمران، موادی برای جلوگیری از آفتاب سوختگی درختان ، کفپوش، سنگ جدول و موزائیک پازلی با استفاده از لاستیک های بازیافتی دپو شده در سازمان پسماند، طرح یگان پهبادی برای کنترل و نظارت های شهری، تابلوهای کامپوزیتی برای جلوگیری از سرقت تابلوها، دریچه ها و حوضچه های کامپوزیتی برای اجرای شبکه فیبر نوری، راه ‌بند و راه‌ساز برای سازمان آتش‌نشانی، غرفه های قابل جابجایی برای بازارچه‌های سازمان ساماندهی مشاغل شهری و دستگاه تصفیه آب برای قسمت ماسه شویی کارخانه آسفالت اشاره کرد.