تشریح عملکرد و برنامه های سازمان در نشست مطبوعاتی مدیرعامل با اصحاب رسانه - سازمان آتشنشاني و خدمات ایمنی
تشریح عملکرد و برنامه های سازمان در نشست مطبوعاتی مدیرعامل با اصحاب رسانه
تشریح عملکرد و برنامه های سازمان در نشست مطبوعاتی مدیرعامل با اصحاب رسانه
"سید محمد میرجلیلی" مدیرعامل سازمان به مناسبت هفتم مهرماه روز آتشنشان در جمع خبرنگاران از افتتاح و بهرهبرداری از پروژه های آتش نشانی در این روز خبر داد و تصریح کرد: رونمایی از پروژه خرید تجهیزات هیدرولیک مربوط به امور تصادفات و نجات افراد با اعتبار 165 میلیون تومان از محل اعتبارات مدیریت بحران و فرمانداری یزد، رونمایی از تجهیزات ورزشی ایستگاههای آتشنشانی با اعتبار 20 میلیون تومان و همچنین بهره برداری از شاسی خودرو آتش نشانی رنو میدلام از برنامه های آتشنشانی به همین مناسبت است.
وی ادامه داد: تجلیل از پیشکسوتان آتشنشانی و اعطاء درجه به آتش نشانان، ادای احترام به شهدای انقلاب اسلامی و آتش نشان شهید محمد دشتی و شرکت در مراسم عبادی و سیاسی نمازجمعه و رژه خودروهای آتش نشانی در سطح شهر، برگزاری جشن فرشتگان نجات برای خانواده های پرسنل در روز هفتم مهرماه و انجام مانور آموزشی و عملیاتی اطفای حریق در بازار شاهزاده فاضل یزد به منظور رفع مشکلات اطفای حریق در بازار در روز هشتم مهرماه از دیگر برنامه های آنش نشانی می باشد.
میرجلیلی با اشاره به بروز دو مورد حریق در بازار یزد در سال گذشته، خاطرنشان کرد: متاسفانه علی رغم بروز این حوادث که به سرعت توسط نیروهای آتشنشانی مهار شد، هنوز بازاریان در مورد اهمیت این موضوع توجیه نیستند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آمار آتش سوزی ها و حوادث رخ داده در شش ماهه اول امسال، بیان کرد: در این مدت 734 مورد آتشسوزی و 360 مورد حادثه در یزد رخ داده است که 73 نفر از این حوادث نجات یافته اند.
مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری یزد اضافه کرد: در این مدت 318 مورد حریق معابر و گذرگاهها، 62 مورد حریق فضای سبز و کشاورزی، 106 مورد آتشسوزی خودرو و 110 مورد حریق منزل اتفاق افتاده است.
وی همچنین گفت: عمده ترین حوادث رخ داده در این مدت نیز 115 مورد مربوط به حیوانات موذی و مزاحم، 43 مورد در رابطه با گیرکردن اعضاء بدن و 67 مورد نیز ناشی از تصادفات و واژگونی خودرو بوده است.
میرجلیلی مهمترین و غمبار ترین حادثه سال گذشته در یزد را انفجار در فولاد غدیر اعلام کرد که در پی آن جمعا 19 نفر از کارگران در محل و بیمارستان جان خود را از دست دادند که اگر مدیریت صحیح ایمنی اعمال می شد تلفات به حداقل می رسید.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه آموزش و پیشگیری آتش نشانی هم گفت: در یکسال گذشته کارشناسان آموزش آتشنشانی با مراجعه به 170 مدرسه، مهدکودک و مهدهای قران اقدام به آموزش 28 هزار و 300 نفر نموده اند. همچنین چهار هزار و 700 نفر از کارگران کارخانجات، 11 هزار و 300 نفر در 35 مورد مراجعه به ادارات و پادگانها و بیش از هفت هزار نفر در پارکها و ... آموزش دیده اند.
وی با اشاره به بازنشستگی 10 نفر از آتشنشانان یزد از ابتدای سال تاکنون، تعداد آتشنشانان کنونی یزد را 112 نفر عنوان کرد و ادامه داد: براساس استانداردها هم اکنون تنها نیمی از نیروهای مورد نیاز را در اختیار داریم و برای رسیدن به استاندارد، به 110 نفر آتش نشان جدید نیاز داریم.
مدیرعامل سازمان در پاسخ به سوالی در مورد بانوان آتش نشان گفت: بر اساس بند دال ماده 5 از مصوبه "سیاستهای اشتغال زنان در جمهوری اسلامی ایران " مورخ 20/05/71 شورای عالی انقلاب فرهنگی آتش نشانی جزو مشاغلی است که برای بانوان نامناسب است و بنابراین این سازمان برنامه ای برای جذب بانوان به عنوان آتش نشان نخواهد داشت و تنها می توانیم از تواناییهای آنان در بخشهای آموزش و پیشگیری و دیگر قسمتهای اداری سازمان استفاده نمائیم.
میرجلیلی در پایان تعداد ایستگاه های کنونی شهر یزد را 9 ایستگاه آتشنشانی اعلام کرد و گفت: ایستگاه شماره 10 نیز در منطقه آزادشهر در مرحله واگذاری زمین است. و بر اساس استاندارد به ازای هر 50 هزار نفر باید یک ایستگاه آتشنشانی ایجاد شود که در این زمینه با احداث ایستگاه دهم، به حد استاندارد می رسیم البته بر اساس استاندارد دیگری که بر طبق مساحت تعریف می شود آتش نشانی شهر یزد با شهرهای شاهدیه و حمیدیا به 11 ایستگاه نیاز دارد.